ZF 24

Orange România obţine în instanţă anularea amenzii de 13,5 mil.euro acordată de Consiliul Concurenţei în 2019. Compania a fost reprezentată de avocaţii de la Clifford Chance Badea şi Stoica&Asociaţii

Orange România obţine în instanţă anularea amenzii...

Autor: Roxana Rosu

04.07.2023, 10:30 451

Societăţile de avocaţi Clifford Chance Badea şi Stoica&Asociaţii au obţinut în instanţă anularea unei amenzi de 13,5 milioane euro aplicată în 2019 de Consiliul Concurenţei companiei Orange România, în urma unei investigaţii care viza un presupus abuz de poziţie dominantă.

Decizia Consiliului Concurenţei de a amenda compania Orange România a fost anunţată în ianuarie 2019, după o investigaţie ce durase trei ani, şi a vizat o presupusă limitare a accesului unui agregator de servicii cu valoare adăugată la numerele scurte din reţeaua proprie de telefonie a operatorului de telecomunicaţii.

După patru ani de litigiu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, de anulare integrală a sancţiunii impuse de autoritatea de concurenţă din România, după ce, în 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acordase şi suspendarea executării silite a deciziei autorităţii de concurenţă.

„Soluţia pronunţată în acest dosar este un act de dreptate, ca urmare a calităţii serviciilor avocaţiale prestate, a competenţei şi a experienţei coordonatorilor echipei juridice a Orange România, şi a înţelegerii complexităţii problemelor de fapt şi de drept ridicate în acest proces de către completele de judecată. În mod special, trebuie să fie menţionată redactarea impecabilă a hotărârii pronunţate în prima instanţă de Curtea de Apel Bucureşti. Soluţia prin care a fost rezolvat acest proces are o valoare de principiu. S-a statuat în mod judicios, printre altele, că sancţiunile contractuale aplicate în mod legitim unui partener contractual neloial nu pot reprezenta element constitutiv al contravenţiei de abuz de poziţie dominantă. Această soluţie este întemeiată şi pe hotărâri pronunţate într-un litigiu anterior, gestionat de aceeaşi echipă din cadrul STOICA & Asociaţii”, spune Valeriu Stoica, Founding Partner, STOICA & Asociaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO