ZF 24

Pachetul de 22% din Flamingo vandut de QVT a ajuns tot la Adamescu

16.09.2009, 18:44 21

Firma Midfair Management Services SRL, in spatele careia se aflaomul de afaceri Dan Adamescu, a cumparat de la fondul american QVTparticipatia de 21,96% din Flamingo International (FLA), potrivitraportarilor de pe Bursa.

In aceste conditii, Adamescu devine principalul actionar alFlamingo, cu 39,5% din actiuni, depasindu-l pe Dragos Cinca,fondatorul companiei, care are circa 26% din companie. Al treileaactionar al companiei este Alexandru Ion Tiriac, fiul omului deafaceri Ion tiriac, cu 5% din actiuni.

Oficial firma Midfair Management Services SRL este controlata deun off-shore din Cipru, Midfair Limited, ai carui actionari nu suntcunoscuti. Sediul firmei este insa la etajul 5 din magazinul Unirea(Piata Unirii nr. 1), unde isi au sediul majoritatea firmelorcontrolate de omul de afaceri Dan Adamescu, printre care se numarasi Nova Trade, prin intermediul careia Adamescu a preluat lainceputul anului 17,5% din Flamingo. Magazinul Unirea este detinuttot de familia Adamescu.

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost numit miercuriin functia de presedinte al Consiliului de Administratie laFlamingo, in locul lui Dragos Simion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO