ZF 24

Panică pe piaţa aurului: cotaţiile se prăbuşesc cu peste 7%, după un declin anterior de 6%

Panică pe piaţa aurului: cotaţiile se prăbuşesc cu...

Autor: Adrian Cojocar

15.04.2013, 12:35 3818

Contractele la termen pe preţul aurului se tranzacţionau astăzi pe bursa de mărfuri din New York la cotaţii în scădere cu peste 6%, la circa 1.400 de dolari/uncie, după ce au înregistrat vineri una dintre cele mai mari corecţii din ultimul an şi jumătate, respectiv de 5,7%.

Astfel, în decurs de doar două zile aurul s-a ieftinit cu 11,3%.

De asemenea, contractele la termen pe preţul argintului se prăbuşeau astăzi cu 10%, la 23,7 dolari/uncie.

Scăderile vin după ce mai multe grupuri bancare importante la nivel internaţional, precum Goldman Sachs şi Societe Generale au emis recent rapoarte în care estimau că preţul aurului va înregistra un declin însemnat pe seama aşteptărilor privind îmbunătăţirea condiţiilor economice şi a faptului că temerile investitorilor cu privire la inflaţie generalizată nu s-au concretizat.

Majoritatea mărfurilor care se tranzacţionează pe bursele internaţionale consemnau astăzi un declin semnificativ, printre acestea numărându-se şi ţiţeiul al cărui preţ era în scădere cu 2,4% la aceeaşi oră, până la 89 de dolari/baril pe bursa de mărfuri din New York, după ce la începutul anului se tranzacţiona aproape de 100 de dolari/baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO