ZF 24

Parlamentul European voteaza miercuri noile tarife de roaming

23.05.2007, 10:36 13

Parlamentul European va vota, miercuri, cel mai probabil, in favoarea planului de limitare a tarifelor de roaming, astfel ca utilizarea telefoanelor mobile in strainatate ar putea deveni un proces mai ieftin la nivelul blocului comunitar, scrie Reuters.

Comisia Europeana este de parere ca tarifele actuale asociate efectuarii sau receptionarii unui apel din strainatate sunt, in medie, de patru, cinci ori mai mari decat ultimele preturi propuse.

In primul an, tariful maxim pentru initierea unor apeluri in strainatate va fi de 49 de eurocenti pe minut, in timp ce limita de pret pentru apelurile receptionate va fi de 24 eurocenti pe minut.

Aceste preturi vor scadea la 46 de eurocenti si, respectiv, 22 de eurocenti in al doilea an de la introducerea noilor norme, urmand sa coboare in anul urmator la 43 de eurocenti, respectiv 19 de eurocenti pe minut. Plafoanele vor fi eliminate ulterior, in cazul in care nu sunt reconfirmate de statele europene si de institutiile Uniunii Europene.

Consumatorii vor beneficia de noile standarde cel mai probabil in decurs de trei luni de la obtinerea aprobarii finale din partea guvernelor europene, asteptata in luna iulie, a declarat un diplomat european. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO