ZF 24

La un pas de o nouă criză: Janet Yellen, şefa Trezoreriei americane, avertizează că vor urma consecinţe „teribile” la nivel global dacă Statele Unite nu vor creşte gradul maxim de îndatorare, intrând în incapacitate de plată

La un pas de o nouă criză: Janet Yellen, şefa...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.05.2023, 12:32 4347

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a lansat un avertizment legat de o recesiune globală cu „consecinţe îngrozitoare" care ar submina poziţia de lider economic al SUA dacă Congresul nu va creşte gradul maxim de îndatorare, raportează Financial Times.

„O posibilă intrare în incapacitate de plată a Statelor Unite ar reprezenta un dezastru economic la nivel global. E limpede că un astfel de scenariu este de neconceput” a declarat Yellen joi, înainte de reuniunea G7 a miniştrilor de finanţe de la Niigata, Japonia.

„Nu există nicio alternativă prietenoasă care să ne salveze de la catastrofă", a adăugat ea.

Janet Yellen a lansat de-a lungul timpului mai multe avertismente privitoare la o posibilă catastrofă economică pe care SUA ar putea-o îndura dacă Congresul nu acţionează pentru a ridica plafonul datoriei de 31,4 miliarde de dolari a ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO