ZF 24

Peste 100.000 de romani, in vizorul recuperatorilor de credite

11.11.2009, 10:52 23

Romanii au tot mai multe greutati in achitarea ratelor lacredite, in special la cele de nevoi personale si de consum, scrieGandul. Cifrele puse la dispozitia ziarului de una dintre celemai importante companii specializate in colectarea de debite,Coface Romania, arata ca in prezent numarul celor care au intrat invizorul recuperatorilor a depasit 100.000.

Bancherii recunosc ca au o problema, insa prefera sa renegociezecreditele neperformante decat sa prescrie ipotecile, pentru ca arpierde in conditiile actuale de pe piata imobiliara.

"Sunt tot mai multe probleme in recuperarea creditelor care sedadeau foarte usor, cele gen credite cu buletinul. Existadificultati insa si in recuperarea creditelor ipotecare, nu celemai noi, ci cele din perioada cand locuintele erau supraevaluate pepiata. O casa care acum doi ani se vindea cu 200.000 de euro, acumnu mai valoreaza atat", a declarat un oficial al unei banci din top10. Bancile incearca recuperarea restantelor mai intai prin forteproprii, ca apoi sa apeleze la forta recuperatorilor.

Cum reuseste Coface sa aiba un portofoliul de creante de 23milioane euro pe care trebuie sa le recupereze pentrubanci, cititi pe www.gandul.info.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO