ZF 24

Petrolul Brent ajunge la 90 de dolari pe baril după ce OPEC+ anunţă o prelungire a limitărilor de producţie

Petrolul Brent ajunge la 90 de dolari pe baril după ce...

Autor: Andrei Şerbănescu

06.09.2023, 14:03 104

Petrolul Brent a urcat la 90 de dolari pe baril pentru prima dată din noiembrie, deoarece principalii producători OPEC+ au prelungit reducerile de ofertă care au înăsprit piaţa ţiţeiului, raportează Bloomberg.

Arabia Saudită şi-a prelungit reducerea unilaterală a producţiei cu încă trei luni, în timp ce regatul încearcă să susţină o piaţă globală fragilă. Măsura va menţine producţia la aproximativ 9 milioane de barili pe zi, cel mai scăzut nivel din ultimii ani. Rusia a declarat că va reduce exporturile cu 300.000 de barili pe zi până la sfârşitul anului, aliniindu-se astfel Riadului.

Cea mai recentă creştere a petrolului brut a fost determinată în principal de reducerile de producţie din partea Arabiei Saudite şi a Rusiei, care au contribuit la reducerea stocurilor globale.

Scumpirile petrolului ar putea complica sarcina cu care se confruntă principalii bancheri centrali, deoarece ar putea adăuga un nou impuls la presiunile inflaţioniste chiar în momentul în care aceştia încearcă să stabilească dacă vor continua sau nu măsurile pentru a limita ritmul de creştere a preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO