ZF 24

Petrom castiga procesul privind suspendarea autorizatiei de mediu a Arpechim

18.07.2007, 15:12 27

Curtea de Apel Pitesti a respins, miercuri, recursul intentat de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului la decizia Tribunalului Pitesti, care a amanat, la cererea Petrom, executarea unei hotarari a autoritatii de mediu privind suspendarea autorizatiei de mediu a rafinariei Arpechim.

"Prin hotarare s-a respins apelul Agentiei pentru Protectia Mediului ca fiind nefondat si irevocabil", au afirmat reprezentantii Curtii de Apel Pitesti.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti a decis, la sfarsitul lunii mai, sa suspende autorizatia de mediu a rafinariei Arpechim Pitesti, motivand ca Petrom nu s-a conformat unor cerinte precizate in documentul in baza caruia functioneaza combinatul.

Agentia de Mediu a justificat decizia prin nerealizarea a doua masuri din Planul de Actiune al Autorizatiei Integrate de Mediu, emisa pentru activitatea desfasurata de Arpechim Pitesti, respectiv modernizarea rezervoarelor cu capac fix si flotant pentru benzine si inchiderea haldei de deseuri de acrilonitril si a haldei noi de namol biologic. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO