ZF 24

Pieţele financiare reacţionează: Bursa de la Bucureşti este pe roşu pe toate fronturile

Pieţele financiare reacţionează: Bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2016, 11:24 543

Bursa de la Bucureşti, cu aproximativ 140 miliarde de lei capitalizare, afişează scăderi pe toţi indicii în condiţiile în care pieţele financiare externe reacţionează negativ la rezultatul alegerilor din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial.

BET afişa la ora 11:20 o scădere de 0,9% la 6.747 de puncte, după ce a deschis în această dimineaţă în minus cu 1,8% faţă de şedinţa precedentă.

Pieţele bursiere reacţionează negativ la anunţul că Donald Trump a câştigat alegerile ca urmare a intenţiei acestuia de revizuire a politicilor privind tranzacţiile comerciale şi imigraţia, într-un sens în care ar avea repercusiuni negative asupra economiei.

BET-TR minus 0,9%, BET-FI, minus 0,3, BETPlus, minus 0,9, sunt doar câţiva din indicia care sunt pe roşu în această dimineaţă.

De altfel, BET a închis pe 4 noiembrie a patra săptămână  consecutivă de creştere şi, cel puţin la nivel teoretic, are şanse mici să  închidă anul cu o evoluţie pozitivă  faţă de 30 decembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO