ZF 24

Pietele, speriate de perspectiva falimentului celui mai mare dezvoltator imobiliar din Dubai

Pietele, speriate de perspectiva falimentului celui mai mare dezvoltator imobiliar din Dubai
26.11.2009, 11:40 57

Pietele au intrat in panica dupa ce ieri autoritatile din Dubaiau anuntat ca Nakheel, divizia imobiliara a Dubai World, doreste saisi restructureze datoriile contractate printr-o emisiune deobligatiuni, pe care ar trebui sa le achite luna viitoare, conformFinancial Times.

Investitorii Dubai World, conglomerat detinut de guvern, suntsperiati de posibilitatea ca Nakheel sa intre in faliment.

Traderii se asteptasera ca guvernul sa intervina pentru arascumpara obligatiunile in valoare totala de 5 miliarde dolari. Cutoate acestea, prin anuntul facut de ministerul de finante alstatului Dubai, toti investitorii in Dubai World si Nakheel suntrugati "sa astepte" cel putin pana la 30 mai pentru a puteabeneficia de obligatiuni.

Costul pentru asigurarea datoriilor Dubaiului fata de intrareain faliment a urcat puternic ca urmare a anuntului. Astfel, dacamarti, la Londra costul se ridica la 360.000 dolari pentru 10milioane dolari, la inchiderea sedintei de miercuri costul aavansat pana la 460.000 dolari/an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO