ZF 24

Platforma de comerţ cu smartphone-uri second-hand flip.ro atrage o nouă finanţare, de 250.000 de euro, condusă de GapMinder

Platforma de comerţ cu smartphone-uri second-hand...

Autor: Cristina Bellu

25.06.2020, 09:57 4271

Flip.ro, o platformă online de vânzare/cum­părare a smartphone-urilor second-hand, a atras o nouă finanţare, de 250.000 de euro, din partea a doua fonduri de investitii si a unui grup de investitori privati.

“Investitia a fost condusa de fondul Gapminder VC, la finantare participand V7 Capital si un grup de investitori privati. Aceasta este a doua runda de investitii pe care Flip o ridica, după prima runda, in valoare de 120.000 de euro, anunţată in noiembrie 2019”,transmit reprezentanţii flip.ro.

În luna mai, compania anunta că peste 1.300 de utilizatori au achizitionat un telefon prin intermediul platformei, si peste 250.000 de euro au fost platiti catre vanzatorii care isi tranzactioneaza telefoanele pe platforma.

“Cu finantarea aceasta ne propunem sa ne dublam obiectivele pentru 2020. Pe termen mediu si lung ne dorim sa fim liderii in piata de electronice second-hand si reconditionate din Romania, sa ne consolidam pozitia si apoi sa ducem produsul la nivel international. Ne concentram eforturile spre a oferi o experienta cat mai buna clientilor nostri vanzatori si cumparatori.” explică George Moroianu, unul dintre fondatorii platformei.

Cristian Dascalu, cofondator Techcelerator si partener in fondul GapMinder VC, precizează că Flip a continuat sa creasca sustinut atat pe parcursul programului de accelerare Techcelerator, cat si după, iar in perioada crizei sanitare echipa a depasit obiectivele de business, motiv pentru care fondul a ales sa continue investitiile si chiar să conducă aceasta rundă.

“Am ales sa investim din nou in Flip datorita capacitatii lor de executie si adaptare la conditiile pietei, asa cum o vedem si noi in urmatorii ani. Credem foarte mult in proiect si in echipa”, completează Iulian Circiumaru, Cofondator al V7 Capital.

În medie, pretul telefoanelor second-hand de pe Flip.ro este cu 50% mai mic fata de pretul telefoanelor noi, iar la nivel functional sunt de aceeasi calitate. Toate telefoanele se supun unei verificari tehnice riguroase si vin insotite de garantie, astfel incat utilizatorii sa aiba parte de o experienta similara cu cea a cumpararii unui telefon nou.

În total, peste 800 de utilizatori au oferit recenzii despre experienta cu Flip pe: Google (320 recenzii), Facebook (250 recenzii) si pe site-ul acestora (230 recenzii), iar ratingul mediu este de 4,9 stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO