ZF 24

Poliţia Capitalei: Prioritatea în cazul incendiului din club, identificarea victimelor

Poliţia Capitalei: Prioritatea în cazul incendiului din...

Autor: Andrei Dumitresscu

31.10.2015, 09:19 809

Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX că la Institutul Naţional de Medicină Legală vor ajunge ofiţeri ai Serviciului Omoruri, care vor participa la identificarea celor decedaţi, în timp ce alţi poliţişti vor încerca să vorbească cu victimele care pot relata ce s-a întamplat în club după terminarea concertului.

Totodată, urmează ca poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti să îi audieze şi pe organiatorii spectacolului, precum şi pe patronii locaţiei în care a avut spectacolul.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv, din Capitaă, arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate în acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

Secretarul de stat ţn Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la Guvern la ora 7.00, că la acest moment sunt 146 de persoane internate.

Numărul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit înainte de a fi aduse la unităţi meedicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar.

Arafat a precizat că 17 din cele 26 de persoane decedate în afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificaţi 5 din cei 146 de răniţi internaţi la acest moment.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că sâmbătă, la ora 12.30, va avea loc o şedinţă de Guvern, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune declararea a trei zile de doliu naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO