ZF 24

Polonezii de la Polenergia cumpără 60% din Naxxar Wind Farm Four din Tulcea, unul dintre cele mai mari proiecte de parcuri eoliene din regiune

Polonezii de la Polenergia cumpără 60% din Naxxar Wind...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2023, 16:29 125

Avocatii de la Muşat & Asociaţii au asistat Naxxar Renewable Energy la semnarea unui acord condiţionat pentru vânzarea unui pachet de 60% din părţile sociale ale Naxxar Wind Farm Four către Polenergia, cel mai mare grup privat de energie de pe piaţa poloneză.

În prezent, Naxxar dezvoltă în România unul dintre cele mai mari proiecte de parcuri eoliene (onshore) din regiune, cu o capacitate estimată de aproximativ 685,6 MW, situat în jud. Tulcea.

Acordul prevede dreptul Polenergia de a achiziţiona restul de 40% din părţile sociale ale Naxxar Wind Farm Four SRL în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2024.

“Această tranzacţie reprezintă unul dintre cele mai complexe proiecte din piaţa energiei regenerabile din ultimii ani, atât ca dimensine, cât şi ca impact în dinamica acestui sector. La Muşat & Asociaţii am găsit o echipă cu o expertiză remarcabilă în domeniul energiei şi al tranzacţiilor conexe de M&A, formată din avocaţi care şi-au demonstrat capacitatea de a gestiona proiecte strategice, pe termen lung”, a declarat Gerhard Kaiser, CEO al Naxxar Renewable Energy.

Echipa Muşat & Asociaţii a fost condusă de Iulian Popescu (Deputy Managing Partner) şi Andrei Ormenean (Partener) şi a fost formată din avocaţi colaboratori experimentaţi, printre care: Mădălina Trifan (Managing Associate), Şirin Omer (Senior Associate) şi Cristian Cepeşi (Senior Associate)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO