ZF 24

Ponta: La INS voi numi un specialist cu credibilitate; Gered girează conducerea INS până atunci

Ponta: La INS voi numi un specialist cu credibilitate;...

Autor: Liviu Dadacus

07.01.2013, 16:44 337

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vicepreşedintele INS, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei instituţii până la numirea unui specialist cu credibilitate şi fără culoare politică.

"La INS urmează să numesc un preşedinte. N-o voi numi pe doamna Gered preşedinte, dar dintre cei trei vicepreşedinţi actuali am întrebat cine este cel mai vechi şi este doamna Gered, deci nu putea fi ea. La INS se duc cele mai importante cifre, credibilitatea e cea mai importantă, şi atunci nu vroiam o discuţie - dar cred că domnul Voineagu (Vergil Voineagu, preşedintele INS, n.r.) nici nu era numit de PDL, era prin 2005 - 2006 - nu vroiam să apară o discuţie politică", a spus Ponta.

El a precizat că vicepreşedintele INS, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei instituţii până la numirea unui specialist cu credibilitate.

"Deci doamna Gered girează conducerea INS până când voi numi şi voi numi o persoană care n-are legătură cu PSD, nici cu PNL, nici cu altcineva, ci un specialist cu credibilitate, şi avem aşa ceva. O să discut de pe liste să vedem şi cine îşi doreşte, dar avem asemenea specialişti", a spus Ponta.

Vergil Voineagu a fost demis de către premierul Victor Ponta de la conducerea Institutului Naţional de Statistică (INS), atribuţiile de preşedinte urmând să fie exercitate temporar, până la numirea noii conduceri, de Beatrix Gered, vicepreşedinte al instituţiei.

Gered Beatrix beneficiază de sprijinul UDMR.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că a solicitat secretarului general al Guvernului să pregătească schimbarea conducerii Institutului Naţional de Statistică pentru "greşeala gravă" comisă în calcularea PIB pe 2011, arătând că are nevoie ca la INS să lucreze oameni pe care se poate baza.

Joi seara, premierul a anunţat o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistică privind Produsul Intern Brut (PIB), care a revizuit în scădere cu aproximativ 20 miliarde de lei PIB pentru 2011, va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru 2013 cu aproape 1 miliard de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO