ZF 24

Premierul Marcel Ciolacu: România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru armată din Europa, un proiect de 400 milioane euro dezvoltat împreună cu Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu: România va avea cea mai...

Autor: Roxana Rosu

18.03.2024, 08:40 1069

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru armată din Europa, un proiect de 400 milioane euro dezvoltat împreună cu Comisia Europeană, a declarat duminică seara, la Digi 24, premierul Marcel Ciolacu.

"Urmează luni sau marţi, Comisia Europeană o să facă anunţul, pentru că avem un proiect comun. Va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare”.

Premierul a adăugat că România face muniţie pe standardele NATO, dar este insuficientă.

”Avem pe teritoriul României mii de soldati ca tară gazdă, avem coordonare franceză, avem soldati din toate statele europene. Este exclus ca România să fie atacată armat de Federatia Rusă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO