ZF 24

Preşedintele a respins de la promulgare legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară

Preşedintele a respins de la promulgare legea de...

Autor: Roxana Pricop

04.04.2013, 16:37 678

Preşedintele Traian Băsescu a întors spre reexaminare în Parlament legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Motivele pentru care legea e respinsă de la promulgare sunt criteriile de selecţie a membrilor din Consiliul de conducere ai ASF, cei şapte ani de experienţă nefiind consideraţi suficienţi, iar Preşedintele cere o experienţă profesională de minim 10 ani în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare.

Prin retrimiterea în Parlament, cele două Camere analizează obiecţiile trimise de Preşedinte la legea de înfiinţare a ASF însă nu sunt obligate să ţină cont de acestea. Preşedintele poate respinge doar o singură dată o lege de promulgare.

Ziarul Financiar a scris că din proiectul de act normativ trimis de Senat spre promulgare nu reise că pieţele financiare vor avea parte de un organism de supraveghere mai eficient, mai puţin costisitor şi cu mai puţină birocraţie, deşi acestea erau argumentele principale pentru înfiinţarea ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO