ZF 24

Primăria Arad a semnat un contract de 534 de milioane de lei pentru modernizarea CET Hidrocarburi, licitatia fiind câştigată de asocierea Elsaco Electronic- Elsaco Engineering - Vestra Industry

Primăria Arad a semnat un contract de 534 de milioane de...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2024, 11:19 83

Primăria Arad a semnat un contract în valoare de 534 de milioane de lei pentru modernizarea CET Hidrocarburi, câştigătorii licitatiei pentru acest proiect fiind asocierea Elsaco Electronic- Elsaco Engineering - Vestra Industry SRL.

„Mă bucur că am ajuns în această etapă cu cel mai mare proiect pentru Arad din ultimii 34 ani şi cel mai important pe domeniul energiei termice şi electrice din România. Am toată încrederea că în următoarea perioadă vom avea progrese considerabile pe partea tehnică. Apreciez faptul că la acest proiect colaborează şi firma arădeană P.A.B. România”, a  declarat Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad într-o conferintă de presă.

Retehnologizarea CET Hidrocarburi are ca scor reducerea consumului de combustibil cu peste 30% prin producerea energiei electrice şi termice în cogenerare şi reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă. În plus, preţul de producţie al gigacaloriei ar urma să scadă cu 50%.

Valeriu Iftimie, preşedinte Asociere Elsaco, a precizat că, în premieră în România, va fi folosită în acest proiect o tehnlogie care permite folosirea de echipamente care pot arde hidrogenul într-un amestec cu gazul metan. 

Valoarea totală a investitie este de 534 milioane lei cu TVA, din care 278 milioane lei cu TVA fonduri europene. Termenul de finalizare al proiectului este 30 iunie 2026.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO