ZF 24

Procesul de autorizare pentru proiectul Rosia Montana, oprit pe termen nelimitat

14.09.2007, 00:00 24

Procesul de autorizare pentru proiectul minier de la Rosia Montana a fost oprit pe termen nelimitat de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), pe motiv ca certificatul de urbanism prezentat de investitor este, din punct de vedere legal, suspendat, informeaza Mediafax.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat ieri intr-o conferinta de presa, ca juristii ministerului, consultati si de o casa de avocatura cu care institutia are contract, au propus suspendarea procedurii de avizare a proiectului pe motiv ca certificatul de urbanism prezentat de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) ar fi nul de drept.

Korodi a precizat ca decizia a fost una greu de luat, dat fiind ca, legal, speta este "extrem de complicata si intortocheata".

Totodata, Korodi a mai spus si ca Ministerul se asteapta ca in urma acestei decizii sa fie dat in judecata de compania miniera care doreste sa dezvolte proiectul aurifer de la Rosia Montana.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO