ZF 24

Producătorul de ambalaje din carton Dunapack Rambox, controlat de austriecii de la Prinzhorn, a avut afaceri de peste 349 mil. lei în 2022, plus 37%

Producătorul de ambalaje din carton Dunapack Rambox,...

Autor: Laurentiu Cotu

25.06.2023, 12:00 79

Producătorul de ambalaje din carton Dunapack Rambox Prodimpex, parte a grupului austriac Prinzhorn, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 349,3 mil. lei (70,8 mil. euro), în creştere cu 37% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 254,3 mil. lei (51,7 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a redus anul trecut pierderea netă până la 10,9 mil. lei (2,2 mil. euro), de la 15,3 mil. lei (3,1 mil. euro) în 2021, conform datelor publice. Producătorul de ambalaje din carton a ajuns anul trecut un număr mediu de 303 de angajaţi.

Compania a finalizat în urmă cu patru ani prima etapă de modernizare a fabricii de ambalaje de carton ondulat din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, parte a unei investiţii totale de 15 mil. euro, potrivit unor informaţii anterioare. În această primă fază a fost extinsă capacitatea de stocare a depozitelor cu peste 4.000 de metri pătraţi şi utilarea fabricii cu o maşină de prelucrare şi cu o maşină de lipit. În cea de-a doua etapă de modernizare a fost prevăzută înlocuirea maşinii de prelucrare a cartonului ondulat cu un utilaj nou.

În octombrie 2018, Dunapack a anunţat că a cumpărat un teren de 11,5 hectare în localitatea Bolintin-Deal din apropiere de Bucureşti, pentru o fabrică de ambalaje de carton, a 20-a din grupul Prinzhorn. Terenul a fost anterior folosit în scop agricol, iar investiţia de 45 de milioane de euro includea atât preţul terenului, cât şi costurile construcţiei. Producătorul Duna­pack a dat în func­ţiune fa­brica de lângă Bucureşti în vara anului 2019. Proprietarul Dunapack Packaging în România este grupul austriac Prinzhorn Holding, fondat la Viena în 1886 de către Anton Mosburger - cel mai mare producător de ambalaje din hârtie din Europa Centrală şi de Est.

Având 10.000 de angajaţi în 15 ţări, grupul Prinzhorn realizează o cifră de afaceri anuală de 2,9 miliarde de euro, Prinzhorn Group, o afacere de familie, are sediul în Viena/Austria şi este structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluţii de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producţia de carton) şi Hamburger Recycling (colectarea şi comercializarea materiei prime secundare), potrivit site-ului companiei.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO