ZF 24

Profitul net al Bancii Transilvania s-a prabusit cu 90,1% in primul semestru, la 11 milioane lei

11.08.2009, 09:30 24

Profitul net al Bancii Transilvania s-a prabusit cu 90,1% in primul semestru, la 11 milioane lei, fata de castigul de 111,43 milioane lei din intervalul similar din 2008, ca urmare a cresterii valorii provizioanelor, conform raportului trimis de institutia bancara BVB.

In al doilea trimestru, profitul net inregistrat de banca a crescut cu 10 milioane lei dupa ce in primul trimestru, acesta a fost de 1 milion de lei.

Soldul provizioanelor la credite a crescut in prima jumatate a anului cu 94%, banca adaptandu-se astfel mediului economic actual.

Profitul brut al bancii, inainte de provizionare, a avansat cu 57% fata de acelasi trimestru din 2008, veniturile operationale ale bancii urcand cu 17%, la 571 milioane lei.

"In primul semestru 2009 profitul operational BT a crescut cu 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezistam foarte bine acestui mediu economic plin de provocari, adaptandu-ne strategia, directionand-o preponderent catre eficienta si spre optimizarea serviciilor. Am actionat in sensul mentinerii unei stabilitati in relatiile cu clientii nostri, venind cu oferte dedicate, in momentele atipice pe care le parcurgem si focusandu-ne puternic pe reducerea costurilor bancii. Avand in vedere evolutia BT si oportunitatile identificate in piata, suntem siguri ca banca va iesi mai puternica din aceasta perioada dificila pentru toti", a declarat, in comunicat, directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.

Raportul credite/depozite s-a mentinut la sfarsitul lunii iunie la nivelul de 0,86, resursele atrase de pe piata crescand cu 8% in 2009. Investitiile bancii in titluri de stat s-au ridicat la 3,2 miliarde lei.

Activele bancii, la finele lunii iunie, erau de 19,28 miliarde lei, in crestere cu 13,36% fata de valoarea inregistrata la sfarsitul anului, cand acestea se ridicau la 17,01 miliarde lei.

Venitul operational a fost de 571 milioane lei, cu 17% peste valoarea din prima jumătate a anului trecut.

Cheltuielile operationale s-au redus usor, cu 1,16%, la 338 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24