ZF 24

Profitul Schneider Electric a urcat anul trecut cu 21%

20.02.2008, 16:10 12

Schneider Electric, furnizor de echipamente in sectorul distributiei electrice si al automatizarilor industriale, prezent si in Romania, a obtinut anul trecut un profit net de 1,58 miliarde euro, in crestere cu 21% fata de 2006, in contextul unui avans al vanzarilor de 26%, la 17,3 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Cresterea organica a vanzarilor, excluzand contributia achizitiilor, preluarilor sau fuziunilor, a fost anul trecut de 14%, sustinuta de avansul de 20% raportat pe pietele emergente.

"Nu am observat niciun impact al crizei financiare pe pietele noastre", a declarat directorul general al companiei franceze, Jean-Pascal Tricoire.

Vanzarile pe pietele emergente s-au dublat in ultimii trei ani, ajungand la 5,5 miliarde de euro in 2007, reprezentand 32% din veniturile totale ale grupului.

Statele emergente au inregistrat o rata medie anuala de crestere de 13% in ultimii zece ani, evolutie sustinuta de dezvoltarea infrastructurii si a proiectelor din domeniul resurselor naturale.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO