ZF 24

Fără provizii, echipament sau armament, soldaţii ruşi se duc pe front să moară în Ucraina fără vreo şansă.Tinerii recruţi sunt îngroziţi de ce găsesc în celebra armată roşie: Jumătate sunt mahmuri, bătrâni şi stau să moară. ”Sunt efectiv carne de tun”

Fără provizii, echipament sau armament, soldaţii ruşi...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.10.2022, 14:51 1774

Pe măsură ce Rusia încearcă să-şi consolideze liniile de apărare, noi rapoarte ies la suprafaţă despre soldaţii tineri care mor în luptă după ce au primit doar câteva zile de antrenament, scrie Business Insider.

După ce a suferit pierderi grele împotriva forţelor armate ucrainene, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială a armatei ţării în septembrie. Mişcarea a invocat 300.000 de rezervişti pe câmpul de luptă din Ucraina. Până acum, au fost mobilizaţi numai 222.000 de militari în rezervă.

Kelsey Vlamis şi Erin Snodgrass, de la Insider, au raportat anterior că mişcarea lui Putin de a îngroşa rândurile armatei ruse nu va schimba, cel mai probabil, cursul războiului, în care ucrainenii au obţinut numeroase victorii în ultimele luni.

Putin a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că 16.000 de noi recruţi au fost dislocaţi pe frontul din Ucraina. Unii dintre aceşti recruţi au la activ mai puţin de 10 zile de pregătire militară, a raportat Times.

Pe măsură ce armata ucraineană continuă să avanseze, ignorarea pregătirii corespunzătoare a soldaţilor ar putea ca, pe termen lung, să se întoarcă sever împotriva Rusiei, generând consecinţe usturătoare pe câmpul de luptă, au declarat experţii pentru Times.

Recruţii s-au plâns şi de condiţiile de viaţă necorespunzătoare cu care s-au confruntat de când au fost recrutaţi.

Un utilizator de pe reţelele de socializare a susţinut că soldaţii ruşi trăiesc în „condiţii inumane” şi că trebuie să-şi procure singuri mâncarea, a raportat Times. Alţi combatanţi s-au plâns că nu au niciun pic de experienţă în folosirea unei arme de foc.

„Soldaţii sunt fără mitraliere, fără haine, fără pantofi, fără nimic!...”, a spus un observator, potrivit Times. „Jumătate dintre ei sunt mahmuri, bătrâni şi stau să moară – Sunt efectiv carne de tun”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO