ZF 24

PSD intra in epoca revolutiei online. Geoana si Nastase scot blogurile la atac

25.02.2010, 16:32 25

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana si presedinteleConsiliului National al PSD Adrian Nastase au revolutionatcomunitatea online a social-democratilor, dupa ce s-au atacatastazi prin intermediul blogurilor personale.

Nastase a fost cel care a deschis lupta, dupa i-a transmis luiGeoana sa se alature noii conduceri a partidului si sa nu mai atacede la distanta partidul, sugerind apoi ca fostul lider alpartidului se teme de faptul ca noua conducerea vrea sa-ldescauneze si din functia presedinte al Senatului. Titlul postariilui Nastase de azi-dimineata este mai mult decat sugestiv pentrustarea de spirit din partid: "Vechile metehne sunt cele care l-auatacat, energetic, din nou, pe Mircea Geoana", facind referire laisteria flacarii violet care s-a nascut dupa ce Geoana a pierdutalegerile prezidentiale.

Fostul presedinte al PSD a replicat dupa amiaza ca nu are niciomiza in a-si pastra functia de la Senat si ca "o pune la dispozitiapartidului". "Ma ingrijoreaza insinuarea subtila pe care o facecolegul meu, Adrian. Imi transmite de fapt "sa stau cuminte, dacamai vreau functia de la Senat", mesaj pe care de altfel l-am primitsi pe alte canale. Ei bine, raspunsul meu, este foarte simplu: imipun mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia partidului.Daca decizia PSD va fi ca trebuie sa demisionez, voi demisiona. Nuam nicio problema in acest sens. Am insa o problema cand seincearca cumpararea tacerii, oferindu-se la schimb functii", aafirmat Geoana.

Procedura "punerii la dispozitia partidului a unei functii" esteinsa doar de imagine, pentru ca este greu de presupus ca dacasocial-democratii din Senat vor fi de acord cu descaunarea luiGeoana, care s-ar putea face in urma unei proceduri parlamentareanevoioase, ei vor mai obtine apoi de la noua majoritate acordulpentru un nou presedinte social - democrat, mai ales in contextuldemisiilor din ultima perioada. Numai de la Congresul de simbata laPSD, care l-a ales pe Victor Ponta drept presedinte, inca doua numegrele au demisionat din rindurile social -democratilor din Senat:Serban Mihailescu si Cristian Diaconescu.

Majoritatea pentru numirea presedintelui Senatului este dejumatate plus 1 din numarul total al Senatorilor. In prezent,coalitia la Guvernare are 71 din cei 137 de senatori, dupadezertarile din PSD si PNL cu doua voturi mai mult decatmajoritatea necesara pentru inlocuirea actualului sef alSenatului.

Cititi blogul lui Mircea Geoana la http://www.mirceageoana.ro/news/918/60/Cateva-precizari-necesare

cititi blogul lui Adrian Nastase la http://nastase.wordpress.com/

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO