ZF 24

Raid al politiei economice si inspectorilor fiscali la filialele bancilor austriece din Italia

03.12.2009, 15:14 17

Autoritatile fiscale din Italia si echipaje ale politieieconomice au efectuat joi un raid la filialele principalelor banciaustriece din Italia, in cadrul unei actiuni de combatere aevaziunii fiscale, scrie Reuters.

Autoritatile incearca sa afle daca bancile austriece respecta"obligatiile de a comunica operatiunile bancare efectuate declienti". Nici numarul nici numele bancilor nu au fostpublicate.

Operatiunea politistilor vine la scurt timp dupa o interventiesimilara asupra bancilor elvetiene de la granita Italiei. Pe 27octombrie, inspectorii itlieni au facut un raid similar la 76 desucursale ale bancilor elvetiene, nemultumind guvernul de la Berna,care a suspendat negocierile dintre cele doua tari referitoare laun acord privind dubla impozitare.

Italia a adoptat un program de amnistie fiscala care permiterepatrierea fondurilor ascunse in strainatate, in schimbul uneiamenzi de 5% din suma totala implicata.

Un lege similara a fost adoptata si de guvernul Olandei, carecare va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010 si prevede sanctiuniaspre pentru olandezii care nu isi declara sumele detinute inconturile offshore. Pana saptamana aceasta, olandezii au raportatdetineri de circa 1 miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO