ZF 24

Raiffeisen Bank România vrea să o numească pe Mihaela Mitroi, Global Tax Advise, în Consiliul de Supraveghere şi să distribuie dividende de 617 mil. lei

Raiffeisen Bank România vrea să o numească pe Mihaela...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2023, 20:39 589

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai mari bănci din România în funcţie de activele gestionate, convoacă acţionarii pe 14 decembrie pentru aprobarea acordării unor dividende şi pentru numire unui membru independent în Consiliul de Supraveghere.

Astfel Raiffeisen vrea să distribuie 617 milioane de lei sub formă de dividende din rezultatul reportat al anului 2022 şi o propune pe Mihaela Mitroi, consultant fiscal cu peste 25 de ani de experienţă în cadrul celor mai mari firme de consultanţă şi managing partner în cadrul Global Tax Advise, în Consiliul de Supraveghere.

“Mihaela-Cristina Mitroi, cetăţean român, cu domiciliul în Bucureşti, România, posesoare a unei diplome de licenţă obţinută la Academia de Studii Economice, Cibernetică Facultatea de Cibernetică şi a unui doctorat în economie la Academia de Studii Economice Bucureşti; în prezent, Managing Partner al Global Tax Advise SRL, doamna Mitroi are peste 25 de ani de experienţă în domeniul fiscalităţii corporative şi internaţionale, preţuri de transfer, impozite indirecte, inclusiv TVA şi vamale, due diligence fiscale, audituri fiscale, dezvoltarea şi implementarea de structurării fiscale internaţionale, consultanţă şi conformitate”, se arată în convocatorul Raiffeisen.

Raiffeisen este unul dintre cei mai activi emitenţi la Bursa de Valori Bucureşti în implementarea şi promovarea finanţărilor verzi pe piaţa de capital. Cea mai recentă finanţare este din 28 februarie 2023, respectiv 370 mil. lei. Acesta a fost a şaptea emisiune de obligaţiuni Raiffeisen la BVB cu o valoare totală de 3,7 mld. lei.

Raiffeisen Bank a listat primele sale obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti în anul 2013. În cei 10 ani, banca a listat la bursă 9 emisiuni de obligaţiuni, dintre care două au ajuns deja la scadenţă.

Raiffeisen Bank România  a obţinut un profit de 1,3 mld. lei în primele nouă luni din 2023, în creştere cu 45% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2022. Banca românească cu capital austriac nu a transmis informaţii legate de veniturile încasate după primele nouă luni din acest an (nici nivelul încasărilor, nici ritmul de creştere).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO