ZF 24

RBS pregateste o oferta ostila de preluare pentru ABN AMRO

27.04.2007, 16:44 23

Consortiul de investitori condus de Royal Bank of Scotland pregateste o oferta nesolicitata de preluare pentru ABN AMRO, sporind presiunile asupra bancii olandeze sa anuleze acordul cu institutia financiara britanica Barclays, transmite Reuters.

Grupul de investitori, din care mai fac parte banca spaniola Santander si grupul olandezo-belgian Fortis, a informat oficial astazi conducerea ABN AMRO asupra intentiei de a lansa o oferta publica de preluare, cu toate ca accesul neconditionat la evidentele financiare ale bancii olandeze i-a fost respins, la interval de o zi dupa ce actionarii ABN AMRO au votat in favoarea unei motiuni de divizare sau vanzare a grupului.

Saptamana aceasta, consortiul a prezentat o oferta de 72 miliarde de euro (98 miliarde de dolari) pentru ABN AMRO, superioara pretului oferit de Barclays.

Preluarea ABN AMRO, indiferent care va fi numele cumparatorului, va reprezenta cea mai importanta tranzactie realizata vreodata in sectorul bancar.

RBS nu exclude posibilitatea de a majora oferta pentru banca olandeza, au declarat surse apropiate situatiei. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO