ZF 24

Regele Mihai cere o noua Constitutie

10.05.2007, 18:33 20

Regele Mihai cere politicienilor sa lase deoparte orice alte considerente, sa dovedeasca instinctul binelui national si sa dea Romaniei o noua Constitutie europeana care sa stabileasca un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor statului.
"Am primit onoarea de a fi Regele Romaniei acum exact optzeci de ani. In anul acela, nici unul dintre oamenii politici de astazi nu erau nascuti. Juramantul de Rege imi cerea sa pazesc constitutia si legile poporului roman, sa mentin drepturile lui nationale si integritatea teritoriului. Tot el imi spunea ca dragostea de tara si grija pentru viitorul ei sunt singurul nostru tel.

In numele atator zeci de ani in slijba natiunii, va cer tuturor sa lasati deoparte orice alte considerente, sa dovediti instinctul binelui national si sa dati Romaniei o Lege fundamentala statornica si indreptata catre viitor", a spus astazi regle Mihai.
Regele Mihai a primit, astazi, la Palatul Elisabeta, premiul Hanno R. Ellenbogen - o distinctie acordata anual de Prague Society unei persoane publice care a contribuit la intelegerea si cooperarea internationala. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO