ZF 24

Retailerul francez Carrefour şi-a extins în 2023 lantul de magazine de proximitate în România, ajungând la 162 de unităţi Express, după 22 de inaugurări în 9 oraşe

Retailerul francez Carrefour şi-a extins în 2023 lantul...

Autor: Roxana Rosu

18.12.2023, 13:00 154

Retailerul francez Carrefour şi-a extins în 2023 lantul de magazine de proximitate în România, ajungând la 162 de unităţi Express, după 22 de inaugurări în 9 oraşe.

Reţeaua include 131 de magazine integrate şi 31 în regim de franciză.

„Magazinele Express sunt concepute să răspundă unui stil de viaţă din ce în ce mai dinamic, oferind soluţii rapide şi eficiente pentru cumpărăturile zilnice. În acest sens, facem tot posibilul să le oferim clienţilor soluţii adaptate nevoilor lor şi continuăm să extindem amprenta formatului nostru de proximitate, prin diversificarea locaţiilor amplasate în cât mai multe puncte de vânzare strategice - de la zone rezidenţiale, până la clădiri de birouri sau chiar zone urbane centrale. Prin intermediul celor 162 de magazine Express distribuite naţional, aducem mai aproape de clienţii noştri un univers plin de produse proaspete provenite de la fermierii locali, mărci proprii (Carrefour La Piaţă, Drag de România), vinuri din programul Deschidem Vinul Românesc, dar şi mărci internaţionale apreciate”, a declarat Vincent Rochefort, Director Proximitate, Carrefour România. 

Cele 22 de magazine noi sunt localizate în Bucureşti, Cluj, Braşov, Brăila, Suceava, Galaţi, Oradea, Timiş şi Constanţa.

Strategia omnichannel a Carrefour are în vedere dezvoltarea reţelei naţionale de magazine în toate formatele: Hiper, Express, Market şi Supeco, formatul discount de tip cash & carry, destinat atât clienţilor persoane fizice, cât şi juridice.

Odată cu achiziţia operaţiunilor Romania Hypermarche SA (Cora), Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine în 113 oraşe din ţară şi în top trei jucători de pe piaţa de retail din România, fiind un angajator cu peste 17.000 de angajaţi.

În 2022, Carrefour România a a contribuit cu peste 681 milioane de lei în taxe aduse la bugetul de stat. Furnizorii Carrefour de anul trecut au provenit în proporţie de peste 93% din România.

Carrefour România operează în România prin cinci entităţi juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL şi, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO