ZF 24

Retailerul german HORNBACH extinde HUB-ul IT al grupului în România, proiectele concentrându-se în prima fază pe magazinul online, la nivelul întregii reţele

Andreas Schobert

Andreas Schobert

Autor: Roxana Rosu

21.03.2024, 10:32 576

HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, a anuntat extinderea HUB-ului IT al grupului în România, compania estimând că, până la sfârşitul anului, numărul de angajaţi va ajunge la un nivel cu două cifre.

HUB-ul IT se va concentra, în primă fază, pe proiectele legate de magazinul online şi va deservi întregul grup german.

„HUB-ul IT din România reprezintă un pilon esenţial în strategia noastră de internaţionalizare a aspectelor tehnologice în cadrul companiei. Acesta va juca un rol crucial în dezvoltarea şi implementarea proiectelor tehnologice inovatoare pentru întregul Grup”, a declarat Andreas Schobert, CTO şi membru al Consiliului de Conducere al HORNBACH Baumarkt AG.

Alegerea României pentru acest proiect se datorează, în primul rând, prezenţei unui număr mare de talente cu competenţe extinse în domeniul IT.

Iniţial, HUB-ul IT se va concentra pe proiectele legate de magazinul online, urmând să se extindă ulterior şi să abordeze alte aspecte-cheie ale modelului de afaceri interconectat al HORNBACH. Echipa HUB-ului IT va fi responsabilă de dezvoltarea şi implementarea proiectelor, dar şi de extinderea proactivă a serviciilor şi dezvoltarea unor idei inovatoare pentru îmbunătăţirea sistemelor existente.

„HUB-ul IT urmează să crească rapid în ceea ce priveşte numărul de angajaţi. Astfel, estimăm că până la sfârşitul anului numărul de colegi va ajunge la un nivel cu două cifre, prioritatea fiind acordată mai ales calităţii şi potrivirii culturale”, a spus, la rândul său, Andrei Arabolea, IT Lead HORNBACH IT HUB România.

În prezent, HORNBACH România deţine 9 magazine fizice, în Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca şi Constanţa, şi magazinul online.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO