ZF 24

Reteaua Lensa, fondată de antreprenorul Daniel Crăciun, a încheiat 2023 cu venituri de aproape 207 milioane de lei, în creştere cu 54%, după ce s-a extins cu 45 de magazine

Reteaua Lensa, fondată de antreprenorul Daniel Crăciun,...

Autor: Roxana Rosu

12.03.2024, 10:26 197

Retailerul român de optică Lensa, fondat de antreprenorul Daniel Crăciun, a încheiat anul 2023 cu o reţea de 85 de magazine şi cu venituri de aproape 207 milioane de lei, în creştere cu 54% faţă de anul precedent. Compania a inaugurat 45 de magazine noi, dintre care patru au fost deschise în Republica Moldova, în urma unor investitii totale de 30 milioane lei.

„Sunt bucuros că împreună cu colegii mei am reuşit să transformăm Lensa în cel mai mare jucător de pe piaţa de optică din România. Rămânem dedicaţi excelenţei şi ne propunem ca pe viitor, din poziţia de lideri, să depunem toate eforturile necesare pentru a le oferi clienţilor noştri produse de excepţie şi tehnologii de ultimă oră pentru toate nevoile de optică”, a declarat Daniel Crăciun, CEO şi fondator Lensa.

Din totalul veniturilor, cea mai mare pondere o au în continuare ochelarii de vedere, care au generat 76% din vânzări, urmaţi de ochelarii de soare, cu o pondere de 10% din totalul veniturilor. Celelalte categorii de produse, precum ochelarii pentru sport, ochelarii pentru calculator, lentilele de contact de vedere şi colorate, dar şi accesoriile au generat 14% din veniturile companiei.

Reteaua cuprinde 23 de magazine stradale şi 62 de magazine situate în mall-uri şi centre comerciale, în oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Târgu Mureş, Arad, Oradea, Bacău, Brăila, Buzău, Suceava, Târgovişte, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Baloteşti, Slatina, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Satu Mare, Turnu Severin, Voluntari, Zalău, Roman, Deva, Piatra Neamţ, Alba Iulia, Călăraşi, Tulcea, Focşani.

Compania avea la finele lui 2023 circa 800 de angajati.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO