ZF 24

Romgaz intră în cea mai fierbinte cursă a momentului: Producătorul de gaze vrea să cumpere parcuri solare sau eoliene, cu o capacitate individuală de până la 100 MW, dar numai în anumite condiţii. Care sunt acestea?

Romgaz intră în cea mai fierbinte cursă a momentului:...

Autor: Roxana Petrescu

13.03.2024, 16:15 613

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, anunţă oficial că are intenţia de a achiziţiona parcuri fotovoltaice sau eoliene, dar care să îndeplinească o serie de condiţii. Astfel, capacitatea de producţie trebuie să fie între 35 MW şi 100 MW, proiectele trebuie să fie la stadiul ready to build, iar parcurile trebuie să aibă elaborat studiul de fezabilitate.

Pentru proiectele (ofertele) depuse, obligatoriu se va face dovada deţinerii dreptului de folosinţă a terenurilor pe toată perioada de funcţionare a parcurilor şi dovada deţinerii ATR valabil. Constituie un avantaj dacă proiectul este eligibil pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile (Studiul de Fezabilitate şi Analiza Cost-Beneficiu să fie întocmite în conformitate cu cerinţele stipulate în Ghidul solicitantului pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile)”, a anunţat azi Romgaz. Ofertele se pot transmite pe adresa energieverde@romgaz.ro, până la data de 03.04.2024.

Răzvan Popescu, CEO-ul Romgaz, a declarat în cadrul intervenţiei sale de la ZF Power Summit 2024 că intenţia companiei este de a ajunge la un portofoliu de proiecte de energie verde de 200 MW până în 2030, cu planul de a avea primii 40 MW în funcţiune până la finalul lui 2025.

Romgaz (SNG) a terminat anul trecut cu un business de 9 mld. lei şi cu un profit net de 2,8 mld. lei, după cum arată raportările financiare ale companiei publicate recent pe BVB.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO