ZF 24

S&P: Ratingurile tarilor emergente au fost revizuite de cele mai multe ori, in 2007, in sens pozitiv

16.10.2007, 21:21 13

Revizuirile in sens pozitiv ale ratingurilor tarilor emergente au depasit in 2007, pentru al cincilea an consecutiv, numarul modificarilor in sens negativ, potrivit Standard&Poor's (S&P), insa principalele slabiciuni ale acestor state sunt legate de sistemele bancare.

"Daca exista un calcai al lui Ahile, acesta este sistemul bancar al tarilor emergente. Desi multe state au fost evaluate de
FMI si au adoptat multe principii incluse in acordul Basel, cresterea creditului a fost excesiva in cele mai multe din aceste tari", a declarat, intr-un comunicat, John B. Chambers, presedintele comitetului pentru ratinguri suverane din cadrul S&P.

Imbunatatirile de rating ar trebui sa fie superioare ca numar si in perioada urmatoare, intrucat perspectivele pozitive le depasesc pe cele negative, se spune intr-un raport al agentiei de rating.

Analistii motiveaza imbunatatirea ratingurilor din perioada analizata prin cresterea economica la nivel global, cresterea preturilor marfurilor si prin transferurile ample transfrontaliere de capital.

"Autoritatile din cele mai multe state emergente au profitat de mediul international pentru a-si imbunatati capacitatea de a-si onora datoriile in timpuri mai dificile", a mai afirmat Chambers.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO