ZF 24

SAB Miller a vandut in Romania cu 23% mai multa bere

12.04.2007, 10:49 17

Vanzarile in Romania ale producatorului american de bere SAB Miller, proprietarul Ursus Breweries, au crescut in anul fiscal incheiat la 31 martie 23% fata de anul anterior, ca urmare a iernii blande si lansarii marcii Timisoreana la ambalaj PET, a anuntat, astazi, compania.

"In Europa, volumele de bere lager au crescut organic cu 11%, ultimul trimestru inregistrand un avans de 15%. Cresterea a fost sustinuta de performantele grupului din Polonia, Rusia si Romania, influentate de iarna blanda, concretizandu-se prin cresterea cotei de piata in majoritatea tarilor in care grupul este prezent. (...) Romania a raportat o crestere de 23%, datorita berii Timisoreana si a succesului lansarii acestei marci in varianta de ambalare la PET", se arata intr-un comunicat al SAB Miller.

La nivel de grup, SAB Miller a inregistrat in ultimul an fiscal o crestere a volumelor de bere lager cu 23%, la o crestere organica de 10%.

Grupul american detine operatiuni de productie si distributie in 60 de state, pe cinci continente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO