ZF 24

Samsung ar putea furniza smartphone-uri Galaxy pentru FBI

Samsung ar putea furniza smartphone-uri Galaxy pentru FBI

Autor: Ioana Nita

21.07.2013, 20:53 311

Producătorul sud-coreean de electronice Samsung va semna un contract cu FBI pentru vânzarea smartphone-urilor Galaxy, conform unor surse apropiate situaţiei citate de agenţia Thomson Reuters.

Încheierea acordului cu FBI ar reprezenta un câştig pentru Samsung, care vrea tot mai mult să intre pe piaţa din sectorul guvernamental, o nişă dominată de o lungă perioadă de timp de producătorul canadian de smartphone-uri BlackBerry. FBI, care are peste 35.000 de angajaţi, utilizează în prezent dispozitive BlackBerry.

Este însă neclar dacă agenţia guvernamentală americană intenţionează să înlocuiască toate telefoanele BlackBerry cu modele Galaxy de la Samsung sau dacă va folosi dispozitive de la ambii producători. Unii analişti susţin că sistemul Android nu corespunde tuturor cerinţelor de securitate impuse de astfel de clienţi, şi chiar FBI-ul a atras atenţia că platforma are anumite vulnerabilităţi.

În luna mai, Pentagonul a aprobat însă utilizarea dispozitivelor mobile Samsung care rulează cu sistemul de operare Android, precum şi noua gamă a telefoanelor BlackBerry pentru Departamentul de Apărare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO