ZF 24

Scandal între republicani în cursa pentru candidatura la Casa Alba: Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, îi ameninţă pe donatorii de pe Wall Street cu excluderea din mişcarea „Make America Great Again” dacă aceştia vor contribui financiar la campania rivalului său republican, Nikki Haley

Scandal între republicani în cursa pentru candidatura...

Autor: Andrei Şerbănescu

25.01.2024, 12:57 524

Donald Trump i-a avertizat pe donatori că vor fi „excluşi" din „tabăra Make America Great Again" dacă vor mai face contribuţii la campania lui Nikki Haley, ridicând miza pentru susţinătorii miliardari ai acesteia la o zi după ce a fost învinsă în alegerile primare din New Hampshire, raportează Financial Times.

După ce a dominat primele două competiţii în cursa republicană, Trump a încercat să stingă campania rivalei sale, catalogând-o drept o „impostoare" care nu are o bază reală de susţinere în rândul partidului.

Cu toate acestea, fostul preşedinte al Statelor Unite a chiar mers mai departe, încercând să sufoce finanţarea pe care Haley încearcă să o folosească în campanie până la următoarea competiţie primară, care se va desfăşura în statul său natal Carolina de Sud, la sfârşitul lunii februarie.

„Oricine va face o 'Contribuţie' pentru Birdbrain, începând din acest moment, va fi exclus permanent din tabăra MAGA", a scris Trump într-o postare pe site-ul său de socializare Truth Social. „Nu-i vrem şi nu-i vom accepta pe aceşti impostori, pentru că noi întotdeauna vom pune America pe primul loc!"

Ameninţarea lui Trump ar putea complica deciziile unor miliardari care o susţin pe Haley, după ce înfrângerile acesteia în Iowa şi New Hampshire au slăbit puternic candidatura sa la Casa Albă.

Ken Langone, cofondatorul lanţului american de magazine Home Depot, a declarat săptămâna trecută pentru Financial Times că aşteaptă să vadă rezultatele lui Haley din New Hampshire înainte de a lua în considerare posibilitatea de a investi în campania ei, spunând că nu vrea să „arunce banii într-o groapă fără fund". 

Reid Hoffman, cofondatorul miliardar al LinkedIn, care a donat o sumă de şase cifre pentru candidatura lui Haley, şi-a închis portofelul, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune.

Haley este ultimul adversar major al lui Trump în cursa pentru a deveni candidatul republican la preşedinţie, după ce guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a renunţat la cursă săptămâna trecută.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO