ZF 24

Schimbare de CEO la Mol România: Gábor Mozga, fost Head of Retail Sales & Operations la MOL Polonia, a preluat conducerea companiei, după finalizarea mandatului Cameliei Ene

Schimbare de CEO la Mol România: Gábor Mozga, fost Head...

Autor: Roxana Rosu

08.01.2024, 12:42 281

Gábor Mozga, fost Head of Retail Sales & Operations la MOL Polonia, este noul CEO al MOL România, începând cu 1 ianuarie, el fiind numit în locul  Cameliei Ene, care şi-a finalizat mandatul în decembrie 2023.

Camelia Ene a lucrat timp de 17 ani  în echipa MOL şi a decis să îşi continue cariera în afara grupului ungar.

„Viitorul apropiat marchează un moment semnificativ în călătoria de dezvoltare a MOL România. Lucrăm la îmbunătăţirea serviciilor noastre pentru a satisface nevoile în schimbare ale clienţilor şi mizăm pe integrarea inovaţiilor tehnologice care ne ajută să oferim o experienţă mai personalizată. Pentru a continua să ne diferenţiem ca brand trebuie să fim adaptativi, inovatori şi să ne menţinem abordarea centrată asupra clientului. Mă bucur să coordonez această etapă de evoluţie, alături de echipa dedicată a MOL România. Contribuţia Cameliei a fost esenţială în dezvoltarea companiei. Îi sunt recunoscător pentru dedicarea de care a dat dovadă şi îi urez mult succes în proiectele sale, ” a declarat Gábor Mozga, CEO MOL România.

Gábor Mozga s-a alăturat Grupului MOL în 2019 şi a fost responsabil pentru dezvoltarea şi conducerea segmentului de Vânzări şi Operaţiuni Retail în 9 ţări, în calitate de lider al departamentului.

În ultimul an, el a gestionat integrarea celei mai mari achiziţii de Retail a Grupului MOL de până în prezent – transformarea reţelei „Lotos” în „MOL Polonia”.

Gábor Mozga are o diplomă universitară în economie şi a acumulat o experienţă semnificativă în domenii precum comerţ şi finanţe. De asemenea, a lucrat mai bine de două decenii în consiliile de administraţie ale unor mari companii FMCG.

Camelia Ene a condus MOL România din 2016, devenind unul dintre cei mai puternici CEO de pe piata locală. Ea s-a alăturat echipei MOL România în luna martie a anului 2007, pe poziţia de Shop manager. În luna octombrie 2010 a pre­luat şi atribuţii de coordonare a departamentului de marketing, iar în mai 2013 a devenit Head of Retail, responsabilă de coordonarea activităţii reţelei de ben­zinării a MOL România.

Anterior, Ca­melia Ene a lucrat în industria FMCG. Este licenţiată în Economie a Universităţii Ro­mâno-Americane din Bucureşti, deţine un certificat al IEDC Bled School of Management şi participă la programul grupului MOL LEAD 2015/2016 Growing leaders

MOL România deţine 241 de staţii de servicii la nivel naţional, două depozite de carburanţi la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal GPL la Tileagd. Compania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de 258 de angajaţi proprii.


 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO