ZF 24

Schimbare de dinamică pe piaţa imobiliară din Marea Britanie: Preţurile locuinţelor înregistrează prima scădere anuală din 2012, în timp ce preţul chiriilor continuă să crească agresiv

Schimbare de dinamică pe piaţa imobiliară din Marea...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.11.2023, 14:34 16528

Preţurile medii ale locuinţelor din Regatul Unit au înregistrat prima scădere de la an la an în mai bine de un deceniu, în timp ce preţurile de închiriere au crescut într-un ritm record, deoarece costurile ridicate ale împrumuturilor au afectat piaţa imobiliară, potrivit Financial Times.

Preţurile medii ale locuinţelor din Marea Britanie au scăzut cu 0,1% în septembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, faţă de o expansiune de 0,8% în luna precedentă, marcând prima scădere anuală din aprilie 2012, arată datele publicate miercuri de Oficiul Naţional de Statistică.

ONS a mai informat că preţurile chiriilor private din Marea Britanie au crescut în octombrie cu 6,1% în ritm anual, peste creşterea de 5,7% înregistrată în septembrie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO