ZF 24

SEE Real Estate va investi 47 mil. euro intr-un parc logistic la Timisoara

08.03.2007, 16:37 17

Compania de investitii imobiliare SEE Real Estate va investi, in urmatorii doi ani, peste 47 de milioane de euro pentru amenajarea unui parc logistic in apropiere de aeroportul din Timisoara, dupa ce a finalizat recent negocierile pentru achizitia unui teren de 26 de hectare pentru proiect.

Costurile pentru cumpararea terenului s-au ridicat la 5,4 milioane de euro, a anuntat, astazi, firma, intr-un comunicat.

Timisoara Airport Park va include cel putin trei depozite, fiecare cu o suprafata de 30.000 metri patrati, iar in cazul unei cereri mai mari, compania va oferi clientilor si alte spatii alternative.

Reprezentantii companiei au mentionat ca, avand in vedere apropierea de aeroport, proiectul prevede si amenajarea a doua cladiri de birouri clasa A, cu cate trei etaje, a caror amenajare ar ridica valoarea totala a investitiei la 67 milioane de euro si randamentul de la 17% la 19%.

Totodata, firma va aloca peste trei milioane de euro pentru infrastructura necesara complexului. Conform proiectului, prima cladire va fi gata la inceputul anului viitor, urmand ca intregul parc logistic sa fie finalizat la sfarsitul lui 2009. SEE Real Estate este specializata in achizitia, dezvoltarea si constructia de proprietati comerciale in Europa de Sud-Est. In Europa de Est, compania este prezenta in Romania, dar in viitorul apropiat intentioneaza sa intre si pe alte piete.
Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO