ZF 24

SIF Transilvania revine maine la tranzactionare pe BVB

23.07.2007, 14:28 11

Titlurile Societatii de Investitii Financiare (SIF) Transilvania vor reveni, maine, la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce au fost suspendate, saptamana trecuta, pentru inregistrarea majorarii de capital, insa transferul actiunilor nou emise este blocat.

SIF Transilvania si-a majorat capitalul social cu 54,6 milioane de lei, la 109,12 milioane de lei, prin emisiunea a 546 de milioane de actiuni, care au fost blocate la transfer pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive in procesul Cocor-SIF Transilvania.

Compania Cocor, la care este actionar semnificativ SIF Muntenia, a solicitat, la 24 mai, Tribunalului Brasov, sa anuleze hotararea de majorare a capitalului SIF Transilvania, sustinand ca operatiunea trebuia sa aiba loc prin oferta publica de actiuni, pe baza unui prospect aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Instanta a a respins, la 3 iulie, cererea Cocor, firma avand dreptul sa atace sentinta in 15 zile de la comunicare. La 4 iulie, Cocor a formulat apel la decizia Tribunalului Brasov.

In cazul in care instanta va decide anularea majorarii de capital, inregistrarea actiunilor noi va fi anulata. Actionarii care vor beneficia de actiuni gratuite nu vor putea sa intre in posesia lor, pentru ca titlurile sunt blocate. CNVM a avizat, la 13 iulie, inscrierea actiunilor gratuite SIF Transilvania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO