ZF 24

Societăţile afiliate Digi din Belgia au achiziţionat servicii de roaming pe teritoriul belgian, în baza unui contract pe 5 ani semnat cu operatorul local de stat Proximus

Societăţile afiliate Digi din Belgia au achiziţionat...

Autor: Roxana Rosu

28.08.2023, 08:56 385

Societăţile afiliate Digi Communication din Belgia au achiziţionat servicii de roaming pe teritoriul belgian, în baza unui contract pe 5 ani semnat cu operatorul Proximus Plc, deinut de stat, a anunţat DIGI luni la BVB.

Asocierea Digi Communications Belgium N.V. şi InSky, societăti afiliate DIGI, a semnat pe 27 august o serie de contracte de servicii de gros. Proximus operează în Belgia sub brandurile Proximus,  Scarlet şi Mobile Vikings, dar este activ şi înLuxemburg şi Olanda. 

Actionarul majoritar al Proximus este statul belgian, cu 53% din capital.

În plus, conform contractelor, se preconizează că aproximativ 400 de site-uri mobile (infrastructură fizică) vor fi cumpărate în următorii 4 ani de asocierea dintre Digi Communications Belgium N.V. şi InSky.

”Alături de pachetul de spectru achiziţionat cu ocazia ultimei licitaţii, care a fost finalizată la 21 iunie 2022, aceste noi contracte comerciale vor îngădui Asocierii belgiene să continue dezvoltarea strategiei noastre, care, împreună cu investiţiile substanţiale şi eforturile semnificative alocate în acest scop, ne vor permite să pregătim începutul furnizării serviciilor de comunicaţii pe piaţa belgiană”, se arată în comunicatul DIGI.

Digi Communication a înregistrat venituri de 809 milioane de euro în S1/2023, în creştere cu 12,9% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, şi un profit din operaţiuni continue de 26,8 milioane de euro, minus 12,7%.

Acţiunile Digi au plus 11% anul acesta, grupul fiind evaluat la peste 3,5 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO