ZF 24

SPAR inchide magazinul din Targu Mures, cea mai mare unitate a retelei

12.01.2009, 18:26 161

Retailerul alimentar SPAR a anuntat ca va inchide magazinul din Targu Mures, singurul hipermarket al retelei la nivel local, pentru a-si continua activitatile din Romania doar pe segmentul supermarketurilor.

“Am convenit ca magazinul din Targu-Mures are un format prea mare, atipic pentru ceea ce se doreste a fi conceptul SPAR in tara noastra”, a declarat directorul general al SPAR Romania, Sorana Georgia.

Reteaua va ramane astfel cu 20 de hipermarketuri pe piata romaneasca.

Magazinul din Targu Mures, cu o suprafata de vanzare de 3.000 de metri patrati, a implicat investitii de 3,6 mil. euro si a fost deschis in ultima luna din 2006.

SPAR, o retea de origine olandeza, este operata la nivel local de catre compania Astral Impex, detinuta de fratii Adrian si Floare Cuc. Astral Impex, cu afaceri de 168 mil. euro in 2007, este unul dintre cei mai mari trei distribuitori din sectorul FMCG, avand ca furnizori producatori precum Kraft sau Philip Morris.

SPAR Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 38,4 mil. euro (128 mil. lei) si o pierdere de 3,2 mil. euro (10,9 mil. lei), potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO