ZF 24

Start-up-ul local YLOAD a încheiat un parteneriat cu grupul elveţian Fracht – expeditor cu operaţiuni în 70 de ţări: Vom digitaliza întâi transporturile din Europa de Est

 Start-up-ul local YLOAD a încheiat un parteneriat cu...

Autor: Ioana Niţă

03.08.2023, 21:32 129

Start-up-ul local YLOAD, care a dezvoltat o platformă de digitalizare a operaţiunilor de transport bazată pe tehnologia inteligenţei artificiale, a încheiat un parteneriat de tip joint venture cu grupul elveţian Fracht - expeditor internaţional cu operaţiuni în 70 de ţări şi peste 140 birouri în lume. Ca urmare a parteneriatului, grupul Fracht a preluat prin Fracht România operaţiunile YLOAD ca şi casă de expediţie, start-upul românesc urmând să se concentreze pe automatizarea şi digitalizarea segmentului logistic din cadrul Fracht Group în Europa de Est, şi apoi la nivel global.

“Echipa YLOAD ne-a convins că este partenerul strategic potrivit pentru noi în Europa de Est şi nu numai. Toţi clienţii Fracht România vor avea la dispoziţie softul YLOAD Network, prin care vor putea urmări în timp real costurile, transporturile, documentele, şi vor putea chiar face plăţile. Astfel, nu numai angajaţii Fracht România vor putea folosi platforma noastră pentru o mai bună eficientizare şi sincronizare a serviciilor, dar şi clienţii vor avea acces la detaliile de transport pe durata acestuia, inclusiv vor putea vedea cât de mult au optimizat costurile. Conectarea camioanelor cu vapoarele şi avioanele va duce la o îmbunătăţire a întregii pieţe de logistică din Europa de Est şi împreună cu integrarea cu portul Constanţa, care este un pilon important în acest proces”, a declarat Sorin Nicolae, Director Operaţional Transport Maritim, Fracht România.

Fracht România vizează investiţii de aproximativ 10 milioane de euro pentru următorii ani în Estul Europei, începând cu România, Bulgaria, Republica Moldova, continuând apoi cu Serbia, Macedonia şi alte ţari din regiune. Totodată, Fracht Group vizează o cifră de afaceri în jurul a 100 de milioane de  euro în regiune până la finalul anului 2025.

În parteneriat cu Fracht Group, YLOAD va începe digitalizarea operaţiunilor de transport, iniţial în Europa de Est, iar apoi global, atât terestru, cât şi maritim şi aerian, pentru toţi clienţii Fracht, noua platformă YLOAD Network oferind o suită de funcţionalităţi ce au ca scop atât transparenţa şi optimizarea proceselor transportatorilor, cât şi o mai uşoară gestiune şi eficienţă a costurilor, cu până la 30%, a clienţilor cu nevoi de transport. Platforma digitală YLOAD Network oferă posibilitatea clienţilor să monitorizeze toate datele de transport terestru, aviatic şi maritim, într-un singur loc, uşor de gestionat şi la îndemâna oricui.

Start-up-ul YLOAD, fondat în 2019 de către Alexandru Huzău, a atras până în prezent în platformă peste 15.000 de firme din domeniul transporturilor şi investiţii de peste trei milioane de euro, urmând ca în viitorul apropiat să lanseze o rundă de investiţii de tip „serie A”.

“Faptul ca Fracht Group, un business global cu o experienţă de aproape 70 de ani în domeniu, a ales un start-up pentru a-i fi partener pentru a digitaliza transporturile în Europa de Est şi nu numai, este o reuşită care ne oferă foarte multă încredere. Am convins datorită viziunii noastre, echipei devotate şi tinere care a reuşit într-un timp scurt crearea acestui soft pentru un domeniu în care nevoia de digitalizare, transparenţă şi sinergie este foarte mare”, a declarat Alexandru Huzău, fondator şi CEO YLOAD.

Platforma YLOAD de digitalizare a operaţiunilor de transport permite transportatorilor să reducă incidentele, să optimizeze costurile şi să îşi gestioneze mai uşor şi mai eficient vehiculele, simplificând totodată accesul la rute şi comenzi, interacţiunea cu clienţii, circuitul documentelor şi al plăţilor. În acelaşi timp, beneficiarii au acces la o flotă vastă de transportatori pentru a putea alege serviciile potrivite, urmând să primească informaţii în timp real despre desfăşurarea sau finalizarea transportului. Toate vehiculele din platformă sunt localizate prin sisteme GPS.

Fracht este un expeditor internaţional care a fost fondat în 1955 de antreprenorul Ruedi Reisdorf. Businessul a rămas până în prezent unul de familie, dar a ajuns să aibă peste 140 de birouri în 70 de ţări şi peste 2.000 de angajaţi.

Din luna iulie, Fracht Group este sponsor al echipei de fotbal Inter Miami, club nord-american care l-a transferat de curând pe Lionel Messi, căpitanul selecţionatei Argentinei, actuala campioană mondială la fotbal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO