ZF 24

Strategii Goldman Sachs sunt de părere că economia Statelor Unite este un pariu mai sigur decât cea a Europei

Strategii Goldman Sachs sunt de părere că economia...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.09.2022, 14:11 384

Firmele americane care îşi desfăşoară majoritatea afacerilor acasă se vor descurca mai bine decât cele expuse în Europa, unde o recesiune este aproape garantată, potrivit strategilor Goldman Sachs Group Inc, raportează Bloomberg.

O echipă Goldman condusă de David Kostin susţine că, deşi calea creşterii americane poate fi „incertă”, situaţia economică din Europa este îngrozitoare.

„În ciuda preocupărilor pe care investitorii le au cu privire la piaţa de acţiuni din SUA, credem că aceasta este mult mai bine ajustată la risc decât pieţele europene afectate de recesiune”, au scris aceştia într-o notă.

Preferinţa Goldman pentru expunerea în SUA vine în timpul a ceea ce se dovedeşte a fi un an deosebit de dificil pentru afaceri în Europa, pe fondul crizei gazelor, inflaţiei în creştere şi înăspririi politicii băncii centrale. 

„Investitorii preocupaţi de contracţia economică ar trebui să deţină dividende – fie prin futures, fie prin acţiuni individuale”, au scris strategii. „Dividendele oferă investitorilor expunere la creşterea fundamentală S&P 500, reducând în acelaşi timp expunerea la riscul de evaluare a acţiunilor.”

Kostin şi echipa sa sunt pasionaţi de acţiuni de calitate care au un punctaj ridicat la valori. Ei se aşteaptă ca S&P 500 să încheie anul 2022 la 4.300 de puncte, sau cu 5,7% mai mult decât închiderea de vineri.

Oglindind preferinţa Goldman pentru acţiuni mai ieftine, strategii Barclays Plc, inclusiv Matthew Joyce, s-au concentrat luni pe acţiunile de valoare din Europa, spunând că ratele mai mari nu sunt încă reflectate în valoare şi creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO