ZF 24

Studiu IRES: 2 din 3 români se declară pro sustenabilitate, cele mai frecvente actiuni fiind reciclarea selectivă, achiziţia de electrocasnice cu consum redus de energie, ecologizare şi împădurire

Studiu IRES: 2 din 3 români se declară pro...

Autor: Roxana Rosu

16.11.2023, 11:36 83

Jumătate dintre români au auzit vorbindu-se recent despre ideea de sustenabilitate, iar 2 din 3 români se declară  pro sustenabilitate, termen pe care îl asociază cu susţinerea financiară, utilizarea eficientă a resurselor, durabilitate,  protecţia mediului, utilizarea resurselor regenerabile, reciclare , arată un studiu IRES “Comportamente de sustenabilitate ale Românilor”.

Cele mai frecvente actiuni în acest sens sunt colectarea şi reciclarea selectivă (98%), achiziţia de electrocasnice cu consum redus de energie (97%), participarea la acţiuni de ecologizare, împădurire, stoparea defrişării (96%), utilizarea de pungi biodegradabile sau ambalaje reciclabile (95%), izolarea termică a locuinţelor (95%), reducerea deşeurilor în urma consumului de alimente (95%) sau utilizarea becurilor de tip led (94%).

Familia este factorul - cheie de influenţare a comportamentului  sustenabil, peste 53% dintre cei care îşi autoevaluează deprinderile drept sustenabile declarând că au fost influenţaţi în adoptarea acestora de către familie.

De asemenea, factorii pe care românii îî consideră stimulatori sunt informaţia, implicarea, exemplele de bună practică sau implicarea companiilor private.  

“Un viitor mai bun începe cu fiecare dintre noi şi cu fiecare gest pe care îl facem, la nivel individual. Ne bucurăm ca, prin acest studiu, să oferim un reper important de informare, aşa cum au indicat şi respondenţii, pentru a încuraja comportamentul responsabil la nivel de societate”,  a declarat Ileana Dumitru, Director juridic şi afaceri externe, Aria Europa de Sud – Est din cadrul BAT.

Potrivit studiului IRES, 54% dintre români spun că în gospodăria lor, adulţii sunt preocupaţi în cea mai mare măsură de economisirea energiei electrice, a apei, colectare selectivă sau alte acţiuni sustenabile.

Studiul a fost realizat de IRES în cadrul campaniei BAT România – Alege Asumat un Oraş Curat, în perioada 28 iulie – 4 august.

BAT organizează campanii de colectare selectivă a versiunilor anterioare ale dispozitivelor sale electronice, în peste 360 de puncte de colectare din ţară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO