ZF 24

Szarvadi rupe şi ultima legătură cu Domo la nici un an după ce nu mai e director executiv

Szarvadi rupe şi ultima legătură cu Domo la nici un an...

Autor: Cristina Roşca

02.10.2013, 00:06 395
Lorand Szarvadi (46 de ani), românul care a pus ba­zele retailerului de electroIT Domo în urmă cu aproape două decenii, a ieşit din consiliul de administraţie al com­paniei, păs­trând poziţia de general manager şi acţionar al Digis­tore, di­vizia online a grupului. Domo este acţionarul ma­joritar al Di­gistore.
 
Antreprenorul a părăsit la începutul acestui an şi poziţia de director general, lăsându-l la conducerea Domo Retail – care operează cele circa 100 de magazine ale reţelei – pe Dra­goş Dinu, un manager cu experienţă îndelungată în domeniul farma.
 
„Lorand Szarvadi a ieşit din consiliul de administraţie al Domo Retail pentru a-şi concentra atenţia asupra Digistore, companie unde este şi acţionar“, spune Dinu. El nu a precizat dacă Szarvadi mai are acţiuni şi în cadrul Domo Retail. Szarvadi nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.
 
Antreprenorul local este unul dintre fondatorii Domo, dar în 2007 el a vândut pachetul majoritar de acţiuni către fondul de investiţii Trans Balkan Investment (fostul Equest Investment Balkans), care a achiziţionat în acelaşi timp şi retailerul bulgar Technomarket. Deşi Szarvadi a anunţat încă de acum trei ani că este interesat să îşi răscumpere pachetul de acţiuni, Domo a ajuns tot în ograda unui alt fond de investiţii, Domtech Holding AG, compania înregistrată în Liechtenstein despre care nu există informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO