ZF 24

Taina Alchimistului

Taina Alchimistului

Autor: Ziarul de Duminica

20.02.2012, 15:55 347

Fernando Morais, Magul. Extraordinara viaţă a lui Paulo Coelho autorul romanului Alchimistul, Editura Humanitas

Paulo Coelho (scriitor brazilian, născut în 1947 la Rio de Janeiro) a fost, înainte de a deveni un scriitor-cult, hippie, autor dramatic, jurnalist, poet. Cărţile sale au fost traduse în peste 60 de limbi în mai bine de 150 de ţări. Ca orice fenomen, Coelho este deopotrivă contestat şi adulat, dar nicciodată ignorat. Volumul de faţă, tradus din portugheză de Robertina Sfetcu, este unul autobiografic, autorizat de romancier.

"I-am spus lui Fernando lucruri pe care nu le-am spus nimănui... nici măcar mie însumi.", mărturiseşte celebrul Paulo Coelho. Aşa a ieşit o biografie care oferă cea mai cuprinzătoare privire asupra fascinantei existenţe şi creaţii a celui mai tradus scriitor în viaţă.

Fernando Morais s-a născut în 1946, este jurnalist, autor al mai multor cărţi traduse în nouăsprezece ţări şi a scris "Magul…" la capătul mai multor ani de cercetare, în care a stat de vorbă, cu talent şi dăruire, cu toţi cei care-l cunosc pe Paulo Coelho. A rezultat o poveste de-a dreptul fascinantă despre scriitorul citit de o sută cincisprezece milioane de oameni, ajuns un adevărat mag al sufletului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO