ZF 24

Tariceanu: Programul de guvernare PD-L-PSD: La revedere cota unica !

Tariceanu: Programul de guvernare PD-L-PSD - La revedere cota unica !
17.12.2008, 19:56 17

"Am citit programul de guvernare dat publicitatii ieri de coalitia de stanga PD-L-PSD.Este mai rau decat ma temeam", scrie premierul Calin Popescu Tariceanu pe blogul sau.

Primul ministru, care mai are doar catvea zile din mandatul sau, considera ca programul de guvernare al aliantei PDL-PSD elimina cota unica de impozitare."In primul rand: adio cota unica! Nu poti avea cota unica daca pe romanii care muncesc si castiga mai mult ii impozitezi mai mult, iar pe cei care castiga mai putin ii impozitezi mai putin. Programul PD-L-PSD consfinteste reintoarcerea la cota de impozitare progresiva. Consecintele: incurajarea evaziunii fiscale, descurajarea muncii, descurajarea firmelor care vor sa investeasca in Romania", noteaza Tariceanu.

"Programul PD-L PSD contine multe promisiuni de natura sociala, dar nu are masuri pentru stimularea economiei. Programul nu are masuri economice realiste, nu are masuri pentru IMM-uri, nu are masuri pentru ca Romania sa continue sa atraga investitii straine.Mai mult, in fata crizei economice mondiale, programul este plin de promisiuni salariale si nunumai, care nu ar putea fi realizate nici intr-un context economic mult mai favorabil.Romanii trebuie sa ii intrebe pe cei de la PD-L si PSD: De unde bani?", scrie premierul.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO