ZF 24

Tesla continuă campania de reducere a preţurilor: Cel mai mare producător de vehicule electrice din lume a ieftinit modelele S şi X cu până la 10.000 de dolari

Tesla continuă campania de reducere a preţurilor: Cel...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.08.2023, 13:42 1580

Tesla Inc. a adăugat în gama sa de produse noi versiuni cu caracteristici inferioare ale sedanului Model S şi ale vehiculului utilitar sport Model X, care costă cu 10.000 de dolari mai puţin decât preţurile modelelor de bază, scrie Bloomberg.

Modelul S cu autonomie standard începe de la 78.490 de dolari şi oferă o autonomie estimată de 515 kilometri, în timp ce Model X cu autonomie standard are un preţ începând de la 88.490 de dolari şi poate parcurge 432 de kilometri cu o singură încărcare, potrivit site-ului Tesla.

Fiind atât cele mai vechi, cât şi cele mai scumpe vehicule din gama Tesla, Model S şi X nu sunt nici pe departe la fel de importante pentru companie ca sedanul Model 3 sau SUV-ul Model Y. Cu toate acestea, în timp ce Modelele S şi X reprezintă o fracţiune din vânzări - aproximativ 3,4% din livrările din prima jumătate a anului - preţurile pe care compania le-a impus până de curând au ajutat la creşterea marjelor de profit ale Tesla.

Preţul de pornire al Model S a scăzut acum cu 25%, sau 26.500 de dolari, de la începutul anului, în timp ce Model X a coborât cu 27%, sau 32.500 de dolari.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 1,5% marţi, la ora 4:06, la New York, înainte de începerea şedinţei obişnuite de tranzacţionare. Acţiunile companiei aproape s-au dublat în acest an.

Directorul general Elon Musk a declarat luna trecută că Tesla va trebui să continue să scadă preţurile dacă ratele dobânzilor vor continua să crească şi a avertizat că este dispus să sacrifice profitabilitatea pentru a continua să crească vânzările. Marja brută a companiei din sectorul auto a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani în al doilea trimestru.

Introducerea unor versiuni mai ieftine ale modelelor S şi X este a doua mişcare pe care Tesla o face în ultimele zile pentru a reduce preţurile. Luni, compania a redus cu 14.000 de yuani (1.900 de dolari) preţul Modelului Y în China, alimentând îngrijorările legate de un nou război al preţurilor pe cea mai disputată piaţă de vehicule electrice din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO