ZF 24

The Times: Ceausescu a disparut dar fantoma lui inca mai bantuie Romania

The Times: Ceausescu a disparut dar fantoma lui inca mai bantuie Romania
20.12.2009, 14:49 65

La 20 de ani de la executarea lui Nicolae Ceausescu, numeledictatorului comunist este pe buzele tuturor, in autobuze si incafenele. Daca nu esti unul dintre cei care au fost persecutati deel, atunci viata in timpul regimului sau pare sa fi fost mai siguradecat in prezent, scriecotidianul britanicThe Times. In prezent, problema centrala aromanilor, la doua decenii dupa revolutie, este diferenta tot maimare intre saraci si bogati.

Urmele vizibile ale megalomaniei sale raman, adauga cotidianulbritanic, mentionand Casa Poporului, pentru care Ceausescu adistrus o mare parte din centrul istoric al Bucurestiului. Totusi,cladirea arata destul de bine, fiind ridiculizata si admirata inegala masura.

Desi Securitatea era printre cele mai sinistre dintre fortele depolitie secreta din Europa de Est comunista, colaboratorii sai nuerau nici pe departe atat de numerosi ca in cazul STASI, politiaest-germana. Problema cu Securitatea nu era numarul colaboratorilorsai, ci subordonarea lor directa in fata lui Ceausescu, cruzimealor, apreciaza The Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO