ZF 24

Tiberiu Dobre, al doilea român promovat de gigantul sud-coreean Samsung pe poziţia de vicepreşedinte în cadrul subsidiarei locale

Tiberiu Dobre, al doilea român promovat de gigantul...

Autor: Ioana Niţă

12.03.2024, 15:47 148

Samsung Electronics România & Bulgaria l-a promovat pe Tiberiu Dobre, Head of Mobile eXperience pentru ambele pieţe, în funcţia de vicepreşedinte al companiei, el fiind al doilea român care a urcat pe această poziţie în cadrul subsidiarei locale, după ce Victor Armăşelu, Head of Consumer Electronics Division, a primit aceeaşi promovare în 2022. Gigantul sud-coreean este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală pe segmentul de smartphone-uri, precum şi pe cel de televizoare.

„Noua structură a conducerii companiei reflectă contribuţia semnificativă adusă de Tiberiu la succesul şi creşterea acesteia, numirea sa fiind atestată nu doar de către leadership-ul local, ci şi de cel de la nivel european şi global deopotrivă. În calitate de vicepreşedinte, Tiberiu va fi responsabil de coordonarea şi implementarea strategiilor comerciale pentru a consolida poziţia Samsung pe piaţa locală şi europeană”, se arată în anunţul făcut de reprezentanţii Samsung Electronics România & Bulgaria.

Tiberiu Dobre va continua să îşi exercite atribuţiile de Head of Division pentru departamentul de Mobile eXperience, preluând totodată şi responsabilităţile din rolul de vicepreşedinte alături de omologul său, Victor Armăşelu, VP & Head of Consumer Electronics Division.

„Mă simt onorat să preiau această funcţie şi sunt recunoscător pentru încrederea acordată; mă voi dedica în continuare eforturilor de a consolida poziţia companiei pe piaţa locală şi europeană. Privind în viitor, sunt entuziasmat de oportunităţile şi provocările care mă aşteaptă, şi sunt încrezător că împreună cu echipa vom continua să aducem inovaţie şi excelenţă în tot ceea ce facem”, a declarat Tiberiu Dobre, Vicepreşedinte şi Head of Mobile eXperience la Samsung România & Bulgaria. El are o vastă experienţă în domeniul tehnologiei şi al vânzărilor, înainte de a se alătura echipei Samsung Electronics, deţinând poziţii de conducere în companii de tehnologie de renume, precum Vodafone, HP sau Nokia.

Tiberiu Dobre face parte din echipa Samsung Electronics de aproape 6 ani, când a acceptat provocarea de a superviza şi gestiona activităţile echipei de Mobile eXperience din regiune în 2018.

„Această numire subliniază totodată şi angajamentul continuu al Samsung faţă de recunoaşterea şi promovarea performanţei şi aptitudinilor de leadership excepţionale din cadrul companiei.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO